abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over VBA

Visual Basic routines

Microsoft Visual Basic for Applications, kortweg VBA, vindt u tegenwoordig vrijwel in alle courante programmatuur. Denk aan de onderdelen van Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint), maar ook aan CAD-programma's als AutoCAD, GstarCAD, Microstation, Visio (opvallend niet: SketchUp). Al sinds 1995 ontwikkelt IDEOMA kleine hulppprogramma's in VBA en hieronder vindt u een overzicht van de meest verkoopbare routines. U hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden!

Visual Basic routines ontwikkeld door IDEOMA

Algemeen

Beginhoofdletters
Zet een tekst met meerdere woorden correct om in woorden met beginhoofdletters, gericht op namen, bijv. "jan de groot" of "JAN DE GROOT" , wordt netjes "Jan de Groot" . Deze functie werkt bijv. ook heel goed voor straatnamen. Tussenvoegsels worden daarbij herkend en komen, zoals het hoort, in kleine letters.

Beginhoofdletters(Regel) As String

Beheren
Zet de vakken en knoppen van een formulier op slot, voor zover bij de eigenschappen extra info "Beheerders" is ingevuld. Te gebruiken bij de gebeurtenis Laden als "=Beheren(;)". Hierdoor is het niet nodig om de vakken bij naam te noemen in uw VBA-software. U hoeft bij een nieuw vak alleen maar aan te geven of deze alleen voor beheerders is of niet.

Beheren(Frm As String, JaNee As Boolean)

BestandBladeren
Opent een mappen en bestandenlijst in een Access-formulier om zo naar een bestand te bladeren en vult het gekozen bestand in in een op te geven tekstvak. Als dit tekstvak al een bestandsnaam bevat, dan wordt dat als default meegenomen. Dit is een variant van de onderstaande functie, waar soms problemen mee zijn vanwege ontbrekende of niet geregistreerde dll's.

BestandBladeren(Veldnaam As String, Optional Joker As String, Optional NoStripFilNam As Boolean, Optional GeefMap As Boolean)

BestandBladerenCommonDia
Gebruikt het ActiveX-element CommonDialog1 om naar een bestand te bladeren en vult deze in in een op te geven tekstvak. Als dit tekstvak al een bestandsnaam bevat, dan wordt dat als default meegenomen.

BestandBladerenCommonDia(Veldnaam As String)

Bool
Geeft Onwaar als het argument onwaar is, maar ook als het geen waarde (Null) heeft. Handig in if-regels om te testen of iets een waarde heeft of niet.

Bool(X) As Boolean

CheckBestand
Verplaatst een bestand (evt. zonder pad) naar een op te geven map, verandert evt. de bestandsnaam en controleert of deze bestanden bestaan. Waarschuwt als het bronbestand ontbreekt of het doelbestand wordt overschreven. Als het bronbestand geen pad heeft, dan wordt deze gezocht in resp. "c:\mijn documenten\", "c:\mijn documenten\Mijn afbeeldingen\", HomePad & "\mijn documenten\" en HomePad & "\mijn documenten\Mijn afbeeldingen\". Als het bronbestand bestaat dan wordt deze verplaatst naar het doelbestand en als het doelbestand al bestaat, dan wordt het bronbestand na bevestiging over het doelbestand heengezet . Als bron- en doelbestand beiden niet bestaan en er is een derde bestand opgegeven en dit bestaat wel, dan wordt het derde bestand gewijzigd in het doelbestand. Handig om bestanden op te halen uit een invoermap.

CheckBestand(BronBst As String, DoelBst As String, Optional Bst3) As Boolean

CheckConnect
Controleert of een tabel gekoppeld kan worden of niet. Dit kan een Access-tabel zijn, maar ook een ODBC-koppeling naar bijv. een Oracle-tabel.

CheckConnect(ConnectString As String) As Boolean

CheckDir
Geeft aan of een pad een bestaand pad is. Dat kan een bestand of een map zijn. Bij een map kan optioneel worden getest of er bestanden in zitten.

CheckDir(Pad As String, Optional LegeDirectory As Boolean) As Boolean

...




...




Nieuws rond VBA

Deze pagina is momenteel in bewerking. We bischikken over meer dan honderd verkoopbare VBA-routines, dus het documenteren daarvan is een hele klus. Druk dus af en toe op F5 (verversen).

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!



Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv